Nazomerhoning

Nazomerhoning

Wat is nazomerhoning?

Nazomerhoning is een honingsoort die wordt verzameld door bijen in de late zomer en vroege herfst, meestal van augustus tot en met september. Deze honing wordt ook wel herfsthoning genoemd omdat het wordt geproduceerd nadat de zomerbloemen zijn uitgebloeid en voordat de bloemen van de herfst beginnen te bloeien. Bijen verzamelen nectar van verschillende bloemen en planten die in deze periode bloeien, zoals paardenbloemen, klavers, heide, zonnebloemen, enzovoort.

De kleur, smaak en textuur van nazomerhoning kunnen variëren afhankelijk van de regio waar het wordt geproduceerd en de planten waaruit de nectar is verzameld. In het algemeen heeft nazomerhoning een donkerdere kleur dan lentehoning en een sterkere, meer uitgesproken smaak. Het kan een licht kruidige of nootachtige smaak hebben en een dikkere consistentie dan andere honingsoorten.

Waar komt nazomerhoning vandaan?

De herkomst van nazomerhoning is afhankelijk van de regio en het klimaat waar de bijen leven en welke planten en bloemen er beschikbaar zijn om nectar van te verzamelen. Enkele veel voorkomende planten en bloemen waar bijen nectar van kunnen verzamelen zijn bijvoorbeeld paardenbloemen, klavers, heide, zonnebloemen, linde, herfstaster en herfsttijloos.

Nazomerhoning is beschikbaar in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. De smaak, kleur en textuur van de honing kan variëren afhankelijk van de regio en de planten die in die regio groeien.

Eigenschappen van nazomerhoning

Nazomerhoning heeft een aantal eigenschappen die het een populaire honingsoort maken. Enkele eigenschappen van nazomerhoning zijn:

 1. Donkere kleur: Nazomerhoning heeft over het algemeen een donkere kleur dan andere honingsoorten. Dit komt doordat de bijen nectar verzamelen van bloemen en planten die in deze periode van het jaar bloeien en donkerdere nectar produceren.
 2. Sterke, uitgesproken smaak: Nazomerhoning heeft meestal een sterkere smaak dan andere honingsoorten. Dit komt doordat de nectar afkomstig is van verschillende planten en bloemen die elk hun eigen smaak en eigenschappen hebben.
 3. Hoge concentratie van antioxidanten: Nazomerhoning bevat over het algemeen een hogere concentratie antioxidanten dan andere honingsoorten. Dit kan helpen bij het beschermen van het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen.
 4. Kalmerende werking: De donkere kleur en sterke smaak van nazomerhoning kan helpen bij het kalmeren van de keel en het verminderen van irritatie. Het kan ook helpen bij het verlichten van hoest en verkoudheidssymptomen.

Het is belangrijk op te merken dat de eigenschappen van nazomerhoning kunnen variëren afhankelijk van de locatie waar het wordt geproduceerd en de planten en bloemen waaruit de nectar is verzameld.

Wat is de calorische waarde van nazomerhoning?

De calorische waarde van nazomerhoning is vergelijkbaar met andere soorten honing en is ongeveer 320 kilocalorieën per 100 gram. Dit betekent dat nazomerhoning een relatief hoge calorische waarde heeft en in grote hoeveelheden geconsumeerd kan bijdragen aan een toename van de calorie-inname. Desondanks bevat nazomerhoning ook veel nuttige voedingsstoffen en kan het een gezonder alternatief zijn voor geraffineerde suikers en kunstmatige zoetstoffen. Het is echter belangrijk om het gebruik van nazomerhoning en andere zoetstoffen in evenwicht te houden met een gezonde en gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging om een ​​gezonde levensstijl te behouden.

Wat zijn de toepassingen voor nazomerhoning?

Nazomerhoning heeft verschillende toepassingen, waaronder:

 1. Zoetstof: Nazomerhoning kan worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof en vervanging voor suiker. Het heeft een rijke, volle smaak en kan worden toegevoegd aan thee, koffie, yoghurt, smoothies en andere gerechten.
 2. Broodbeleg: Nazomerhoning kan worden gebruikt als een heerlijk en gezond broodbeleg. Het kan worden gesmeerd op toast, bagels, pannenkoeken en wafels.
 3. Keelpijnverlichting: De donkere kleur en sterke smaak van nazomerhoning kan helpen bij het kalmeren van de keel en het verminderen van irritatie. Het kan ook helpen bij het verlichten van hoest en verkoudheidssymptomen.
 4. Gezichtsmasker: Nazomerhoning kan worden gebruikt als een natuurlijk gezichtsmasker. Het heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van acne en andere huidaandoeningen.
 5. Haarmasker: Nazomerhoning kan ook worden gebruikt als een natuurlijk haarmasker. Het kan helpen bij het hydrateren van het haar en de hoofdhuid en kan helpen bij het verminderen van roos en andere hoofdhuidaandoeningen.
 6. Toevoeging aan bakrecepten: Nazomerhoning kan worden gebruikt als een ingrediënt in bakrecepten zoals muffins, cake en brood om een rijke, volle smaak en textuur te geven.
 7. Gezondheidsvoordelen: Nazomerhoning kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen. Het kan helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties en kan worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor antibiotica.

Het is belangrijk om te onthouden dat nazomerhoning een natuurlijk voedingsmiddel is en in evenwicht moet worden geconsumeerd met een gezonde en gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging om een ​​gezonde levensstijl te behouden.

Nazomerhoning kopen

Nazomerhoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Nazomerhoning kopen

Geef een reactie