Kersenhoning

Kersenhoning

Wat is kersenhoning?

Kersenhoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit de bloesems van kersenbomen. De smaak en kleur van kersenhoning kan variëren afhankelijk van de variëteit aan kersenboom, de locatie en de tijd van het jaar waarop de nectar wordt verzameld. Over het algemeen heeft kersenhoning een milde, zoete smaak en een licht fruitige geur. Het heeft meestal een licht amberkleurige tot donkere kleur en heeft de neiging om langzaam te kristalliseren.

Waar komt kersenhoning vandaan?

De kersenboom (Prunus avium) is een boom uit de rozenfamilie en komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. Kersenhoning wordt voornamelijk geproduceerd in regio’s waar kersenbomen in overvloed groeien, zoals in delen van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Eigenschappen van kersenhoning

Er is niet veel bekend over de specifieke eigenschappen van kersenhoning, omdat het geen veel voorkomende honingsoort is. Over het algemeen hebben bloemenhoningsoorten echter antibacteriële eigenschappen, zijn ze een bron van antioxidanten en kunnen ze helpen bij het verlichten van keelpijn en verkoudheid. Mogelijk heeft kersenhoning ook deze eigenschappen.

Kersenhoning kan variëren in kleur en smaak, afhankelijk van de specifieke kersenboomsoort en de locatie waar de honing is geproduceerd. Over het algemeen wordt het beschouwd als een lichte honing, variërend van goudkleurig tot donkergeel. De smaak van kersenhoning kan zoet zijn met een lichte fruitige ondertoon.

Wat is de calorische waarde van kersenhoning?

De calorische waarde van kersenhoning is vergelijkbaar met die van andere soorten honing, namelijk ongeveer 64 calorieën per eetlepel (15 gram).

Wat zijn de toepassingen voor kersenhoning?

Kersenhoning heeft een fruitige en lichtzoete smaak die het goed doet als zoetstof in thee, yoghurt, smoothies en op toast of brood. Vanwege de sterke kersensmaak wordt kersenhoning ook vaak gebruikt in de keuken bij het bereiden van desserts, zoals taarten en gebak. Daarnaast wordt kersenhoning ook gebruikt als ingrediënt in marinades voor vleesgerechten en als topping voor ijs. Bovendien wordt kersenhoning soms gebruikt in cosmetische producten vanwege de antimicrobiële eigenschappen en hoge antioxidanten niveaus.

Kersenhoning kopen

Kersenhoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

  • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
  • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
  • Hakhoning in bakjes van 140 gram
  • Royal Jelly in potjes van 40 ml
  • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
  • Raathoning in bakjes op gewicht
  • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Kersenhoning kopen

Geef een reactie