Anijshoning

Anijshoning

Wat is anijshoning?

Anijshoning is een soort honing met een sterke en kenmerkende anijssmaak. Het is gemaakt door bijen die nectar verzamelen van bloemen van de anijsplant. Anijshoning heeft een heldere, goudgele kleur en een vloeibare textuur. Het heeft een zoete smaak, gecombineerd met de smaak van anijs. Het wordt beschouwd als een specialiteitshoning vanwege zijn specifieke smaak en is niet zo algemeen verkrijgbaar als andere soorten honing.

Waar komt anijshoning vandaan?

Anijshoning wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de bloemen van de anijsplant. De anijsplant (Pimpinella anisum) is een kruidachtige plant die oorspronkelijk uit het oostelijke deel van de Middellandse Zee komt, maar tegenwoordig wereldwijd wordt verbouwd. Het is vooral populair in landen als Spanje, Italië, Turkije en Egypte, waar de plant wordt geteeld voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. Anijshoning wordt daarom voornamelijk geproduceerd in deze landen waar de anijsplant wordt verbouwd, maar kan ook elders in de wereld worden geproduceerd als de plant in de buurt groeit en bijen toegang hebben tot de bloemen.

Eigenschappen van anijshoning

Anijshoning heeft een kenmerkende smaak en geur die lijkt op die van de anijsplant. Het heeft een lichtgele tot donkerbruine kleur en is vloeibaar van consistentie. Anijshoning heeft verschillende eigenschappen die het een populaire keuze maken bij honingliefhebbers:

 • Antimicrobieel: Anijshoning heeft antimicrobiële eigenschappen, wat betekent dat het de groei van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten kan remmen.
 • Antioxidant: Anijshoning bevat antioxidanten zoals fenolzuren en flavonoïden, die helpen om de cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 • Ontstekingsremmend: Anijshoning heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan daarom worden gebruikt om de symptomen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis en astma te verminderen.
 • Verlichting van spijsverteringsproblemen: Anijshoning kan worden gebruikt om maagklachten en spijsverteringsproblemen te verlichten vanwege de antispasmodische en kalmerende eigenschappen.
 • Verbetering van de slaap: Anijshoning kan helpen om de slaap te verbeteren vanwege de kalmerende eigenschappen en de aanwezigheid van melatonine, een hormoon dat de slaap regelt.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte eigenschappen van anijshoning kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden waarin de bijen het verzamelen en produceren.

Wat is de calorische waarde van anijshoning?

De calorische waarde van anijshoning is vergelijkbaar met andere soorten honing en is ongeveer 320-340 kcal per 100 gram.

Wat zijn de toepassingen van anijshoning?

Anijshoning kan op verschillende manieren worden gebruikt. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Als zoetstof: Anijshoning kan worden gebruikt als alternatief voor suiker in thee, koffie, smoothies, of om gerechten zoeter te maken.
 2. Bij verkoudheid en keelpijn: Anijshoning heeft van nature antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan daarom helpen bij het verzachten van keelpijn en het verminderen van hoest bij verkoudheid.
 3. In de keuken: Anijshoning kan gebruikt worden om gerechten op smaak te brengen, zoals bijvoorbeeld bij het marineren van vlees, vis of groenten.
 4. Cosmetisch gebruik: Anijshoning kan worden gebruikt als een natuurlijk ingrediënt in cosmetische producten vanwege de antibacteriële eigenschappen, zoals in gezichtsmaskers of scrubs.

Anijshoning kopen

Anijshoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Anijshoning kopen

Geef een reactie