Eucalyptushoning

Eucalyptushoning

Wat is eucalyptushoning?

Eucalyptushoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van eucalyptusbloemen. De honing heeft een unieke smaak en aroma vanwege de specifieke samenstelling van de nectar die door de bijen wordt verzameld.

Eucalyptushoning heeft een donkerbruine kleur en een rijke, kruidige smaak met een licht mentholachtige nasmaak. Het heeft ook een relatief hoge concentratie aan antioxidanten, wat betekent dat het een gezonde optie kan zijn om aan uw dieet toe te voegen.

Waar komt eucalyptushoning vandaan?

Eucalyptusbomen zijn van nature te vinden in Australië, maar worden nu in verschillende delen van de wereld verbouwd, waaronder Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië.

Australië is echter nog steeds een van de grootste producenten van eucalyptushoning, omdat veel soorten eucalyptusbomen alleen in dit land voorkomen. Eucalyptushoning uit Australië is dan ook een van de meest gewilde soorten ter wereld vanwege de hoge kwaliteit en de unieke smaak. Andere landen waar eucalyptushoning wordt geproduceerd zijn onder meer Spanje, Portugal, Chili en China.

Eigenschappen van eucalyptushoning

Eucalyptushoning heeft een aantal unieke eigenschappen, waaronder:

 1. Donkere kleur: Eucalyptushoning heeft meestal een donkerbruine tot bijna zwarte kleur. Dit komt door de hoge concentratie aan antioxidanten en mineralen in de honing.
 2. Sterke smaak: Eucalyptushoning heeft een sterke, karakteristieke smaak die doet denken aan menthol, kruiden en kamfer. Deze smaak is te danken aan de aanwezigheid van eucalyptol, een stof die van nature voorkomt in eucalyptusbomen.
 3. Antimicrobiële eigenschappen: Eucalyptushoning heeft sterke antimicrobiële eigenschappen vanwege de aanwezigheid van methylglyoxal (MGO), een stof die van nature voorkomt in sommige soorten honing.
 4. Gezondheidsvoordelen: Eucalyptushoning heeft diverse gezondheidsvoordelen vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten en de antimicrobiële eigenschappen. Zo kan eucalyptushoning helpen bij de behandeling van hoest, keelpijn en verkoudheid.
 5. Traag kristalliserend: Eucalyptushoning heeft de neiging om langzaam te kristalliseren, waardoor het langer vloeibaar blijft dan sommige andere soorten honing. Dit komt omdat eucalyptushoning van nature een lage concentratie aan glucose en fructose heeft.
 6. Rijke voedingswaarde: Eucalyptushoning is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten. Het bevat onder andere vitamine C, calcium, kalium, ijzer en zink.

Wat is de calorische waarde van eucalyptushoning?

De calorische waarde van eucalyptushoning is vergelijkbaar met andere soorten honing en bedraagt ongeveer 320 kcal per 100 gram.

Wat zijn de toepassingen voor eucalyptushoning?

Eucalyptushoning heeft een sterke, kruidige smaak en aroma. Het wordt vaak gebruikt als zoetstof in thee of koffie, maar kan ook worden gebruikt als ingrediënt in recepten voor gebak, marinades of sauzen. Door de specifieke smaak wordt eucalyptushoning soms ook toegevoegd aan kaasplateaus of charcuterieborden. Naast culinaire toepassingen wordt eucalyptushoning ook vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de antibacteriële eigenschappen en het vermogen om de luchtwegen te verzachten en te kalmeren.

Eucalyptushoning kopen

Eucalyptushoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Eucalyptushoning kopen

Geef een reactie