Frambooshoning

Frambooshoning

Wat is frambooshoning?

Frambooshoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die zich voeden met de nectar van frambozenbloesems. De honing heeft een lichte, fruitige smaak en een subtiele frambozengeur. Het is een zeer gewaardeerde en geliefde honingsoort vanwege zijn unieke smaak en de zeldzaamheid ervan.

Waar komt frambooshoning vandaan?

Frambozenstruiken zijn voornamelijk te vinden in gematigde klimaten in Europa en Noord-Amerika. Het is een seizoensgebonden honing die meestal verkrijgbaar is in de late lente of vroege zomer, afhankelijk van de bloeitijd van de frambozenbloesems. Omdat de bloeitijd van de frambozenbloesems relatief kort is, is frambooshoning meestal een zeldzame en gewilde honingsoort.

Eigenschappen van frambooshoning

Frambooshoning heeft een aantal unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten honing. Hier zijn enkele eigenschappen van frambooshoning:

 1. Kleur: Frambooshoning heeft meestal een lichte amberkleurige tint.
 2. Smaak: Frambooshoning heeft een fruitige, bloemige smaak met een subtiele frambozengeur.
 3. Textuur: Frambooshoning is meestal vloeibaar en heeft een gladde textuur.
 4. Voedingswaarde: Frambooshoning bevat verschillende essentiële voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, vitamines en mineralen. Het bevat ook ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als andere soorten honing.
 5. Gezondheidsvoordelen: Vanwege de antioxidanten en andere voedingsstoffen kan frambooshoning verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het ondersteunen van de immuniteit, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van wondgenezing.
 6. Kristallisatie: Frambooshoning kan na verloop van tijd kristalliseren, waardoor het een dikkere, korrelige textuur krijgt. Dit is een natuurlijk proces dat geen invloed heeft op de smaak of de voedingswaarde van de honing.

Wat is de calorische waarde van frambooshoning?

De calorische waarde van frambooshoning is vergelijkbaar met die van andere soorten honing en bedraagt ongeveer 320-330 kcal per 100 gram. Dit kan echter enigszins variëren afhankelijk van factoren zoals de exacte samenstelling en het vochtgehalte van de honing.

Wat zijn de toepassingen voor frambooshoning?

Frambooshoning wordt vaak gebruikt als natuurlijke zoetstof in voedingsmiddelen en dranken, zoals in thee, smoothies, yoghurt en gebak. Het heeft een aangename, fruitige smaak en kan ook worden gebruikt als topping voor toast, wafels of pannenkoeken. Vanwege de antibacteriële eigenschappen wordt frambooshoning soms ook gebruikt als natuurlijk geneesmiddel om verkoudheid en hoest te verlichten.

Frambooshoning kopen

Frambooshoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Frambooshoning kopen

Geef een reactie