Lavendelhoning

Lavendelhoning

Wat is lavendelhoning?

Lavendelhoning is een type honing dat wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit lavendelbloemen. De nectar wordt door de bijen naar de bijenkorf gebracht, waar het wordt omgezet in honing door de enzymen van de bijen en de verdamping van water uit de nectar. Lavendelhoning heeft daarom een unieke smaak en aroma die wordt beïnvloed door de lavendelbloemen.

Lavendelhoning is een lichtgekleurde, kristallijne honing met een milde, zoete en bloemige smaak. Het heeft een delicate en lichte geur van lavendelbloemen en is vaak erg populair vanwege de unieke smaak en aroma.

Waar komt lavendelhoning vandaan?

Lavendel is een plantensoort die behoort tot de muntfamilie en van nature voorkomt in de Middellandse Zee regio, waaronder landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland.

Vanwege de populariteit van lavendel als een geurige plant voor zowel decoratieve als aromatherapie-toepassingen, wordt de plant nu ook gekweekt in verschillende andere delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Lavendelhoning kan daarom afkomstig zijn van verschillende regio’s waar lavendel wordt gekweekt en waar bijen worden gehouden om honing te produceren.

De smaak en aroma van lavendelhoning kan worden beïnvloed door de specifieke variëteit aan lavendel die wordt gebruikt, de bodemgesteldheid en klimatologische omstandigheden waar de planten worden geteeld, en de technieken die worden gebruikt bij het oogsten en verwerken van de honing.

Eigenschappen van lavendelhoning

Lavendelhoning heeft een aantal unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten honing. Enkele van de belangrijkste eigenschappen zijn:

 1. Smaak en aroma: Lavendelhoning heeft een lichte, delicate en bloemige smaak met een zachte zoetheid. Het heeft ook een kenmerkende geur van lavendelbloemen, die subtiel is maar toch opvallend.
 2. Kleur: Lavendelhoning heeft een lichtgele tot lichtoranje kleur en kan na verloop van tijd kristalliseren tot een fijne, romige textuur.
 3. Voedingswaarde: Lavendelhoning bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en enzymen. Het is een natuurlijke bron van energie en kan bijdragen aan een gezonde en uitgebalanceerde voeding.

Over het algemeen wordt lavendelhoning beschouwd als een van de meest gewilde en gewaardeerde soorten honing vanwege zijn unieke smaak en aroma, voedingswaarde en gezondheidsvoordelen.

Wat is de calorische waarde van lavendelhoning?

De calorische waarde van lavendelhoning is vergelijkbaar met die van andere soorten honing. Het bevat ongeveer 64 calorieën per eetlepel (21 gram). Deze calorieën zijn afkomstig van natuurlijke suikers, zoals fructose en glucose, die van nature aanwezig zijn in honing.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel lavendelhoning een natuurlijke bron van energie is, het nog steeds een geconcentreerde bron van suiker is. Overmatige consumptie kan daarom leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en gewichtstoename. Het wordt aanbevolen om honing met mate te consumeren als onderdeel van een gezonde en uitgebalanceerde voeding.

Wat zijn de toepassingen van lavendelhoning?

Lavendelhoning is een heerlijke honingsoort die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van lavendelbloemen. Het heeft een subtiele, bloemige smaak met een vleugje kruiden en een licht aroma van lavendel. Lavendelhoning kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals:

 1. Als zoetstof: Lavendelhoning kan worden gebruikt als alternatief voor suiker in thee, koffie en andere dranken.
 2. Als ingrediënt in recepten: Lavendelhoning kan worden gebruikt in gebak, desserts en andere gerechten om een ​​subtiele lavendelsmaak toe te voegen.
 3. Als topping: Lavendelhoning kan worden gebruikt als topping op pannenkoeken, wafels, yoghurt en fruit.
 4. Gezondheidsvoordelen: Lavendelhoning heeft enkele gezondheidsvoordelen vanwege zijn antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van keelpijn, hoesten en verkoudheid, evenals het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 5. Als schoonheidsbehandeling: Lavendelhoning kan worden gebruikt als ingrediënt in zelfgemaakte gezichtsmaskers of scrubs vanwege de antioxiderende eigenschappen.

Kortom, lavendelhoning is een veelzijdige en smakelijke honingsoort die in verschillende toepassingen kan worden gebruikt.

Lavendelhoning kopen

Lavendelhoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Lavendelhoning kopen

Geef een reactie