Propolis

Propolis

Wat is propolis?

Propolis is een kleverige, harsachtige substantie die wordt verzameld door honingbijen van de knoppen, schors en bladeren van bomen en planten.

Propolis bevat verschillende bioactieve stoffen, zoals flavonoïden, fenolzuren en terpenen, die mogelijk gezondheidsvoordelen bieden voor mensen en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de mondgezondheid en het bevorderen van wondgenezing.

Hoe wordt propolis gemaakt?

Propolis wordt gemaakt door honingbijen die harsachtige stoffen verzamelen van bomen en planten in de omgeving van de bijenkorf. De bijen bezoeken bomen en planten en schrapen de hars met hun kaken van de bladeren, takken en stammen. Vervolgens nemen de bijen de hars mee terug naar de bijenkorf, waar ze het vermengen met bijenwas, speeksel en andere stoffen om er propolis, een kleverige substantie, van te maken. Vervolgens gebruiken de bijen deze propolis om de bijenkorf af te dichten en te beschermen tegen bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers.

De exacte samenstelling van propolis varieert afhankelijk van de planten en bomen waar de hars vandaan komt. Propolis kan een breed scala aan actieve verbindingen bevatten, zoals flavonoïden, fenolzuren en terpenen, die de bijen beschermen tegen ziekteverwekkers.

Wat zijn de toepassingen voor propolis?

Propolis heeft een breed scala aan toepassingen vanwege de verschillende bioactieve verbindingen die het bevat. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende toepassingen van propolis:

 1. Natuurlijk antibioticum: Propolis bevat natuurlijke antibiotica en kan worden gebruikt als een alternatief voor synthetische antibiotica bij de behandeling van infecties.
 2. Versterkt immuunsysteem: Propolis kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers.
 3. Mondgezondheid: Propolis kan worden gebruikt voor de behandeling van tandvleesaandoeningen, aften en andere mondproblemen.
 4. Huidverzorging: Propolis kan worden gebruikt als een ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
 5. Verlichting van allergieën: Propolis kan helpen bij het verminderen van allergieën door het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.
 6. Wondgenezing: Propolis kan worden gebruikt voor de behandeling van wonden vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Propolis kan worden gebruikt in verschillende vormen, waaronder capsules, tincturen, crèmes, zalven en kauwgom. Het is echter belangrijk om te onthouden dat propolis allergische reacties kan veroorzaken bij sommige mensen en dat het gebruik ervan moet worden vermeden door mensen die allergisch zijn voor bijenproducten. Het is ook belangrijk om een arts te raadplegen voordat u propolis gebruikt als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Propolis kopen

Propolis kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Propolis kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.