Honingdauwhoning

Honingdauwhoning

Wat is honingdauwhoning?

Honingdauwhoning is een type honing dat wordt geproduceerd door bijen die de honingdauw verzamelen die door bepaalde insecten wordt afgescheiden. Honingdauw is een kleverige, suikerachtige vloeistof die soms wordt afgescheiden door insecten zoals bladluizen en spintmijten, die zich voeden met de sappen van planten. Bijen kunnen de honingdauw van de bladeren en stengels van planten verzamelen en deze omzetten in honing.

Honingdauwhoning heeft een karakteristieke smaak en aroma, en de kleur varieert van lichtgeel tot donkerbruin, afhankelijk van de planten waarvan de honingdauw afkomstig is. Honingdauwhoning wordt beschouwd als een hoogwaardige honing vanwege de arbeidsintensieve verzameling en de unieke smaak. Het is ook relatief zeldzaam en duurder dan andere soorten honing.

Waar komt honingdauwhoning vandaan?

Honingdauw komt voor op verschillende bomen en planten, zoals eiken, beuken, dennen en coniferen. Het is vaak afhankelijk van de aanwezigheid van deze insecten en de weersomstandigheden of er voldoende honingdauw beschikbaar is voor de bijen om te verzamelen.

Eigenschappen van honingdauwhoning

Honingdauwhoning heeft over het algemeen een sterkere, kruidige smaak dan andere soorten honing. Dit komt doordat de honingbijen honingdauw verzamelen, wat een kleverige, suikerachtige substantie is die door insecten wordt uitgescheiden na het eten van plantensappen. Honingdauwhoning heeft meestal een donkerdere kleur dan andere honingsoorten en heeft vaak een hoger gehalte aan mineralen en sporenelementen vanwege het gebruik van de honingdauw. Het kan ook een hoger enzymgehalte hebben dan andere honingsoorten. Honingdauwhoning kan variëren in smaak afhankelijk van de specifieke plantensoorten waarvan de honingdauw afkomstig is en het seizoen van de oogst.

Calorische waarde van honingdauwhoning

De calorische waarde van honingdauwhoning varieert afhankelijk van de specifieke samenstelling en hoeveelheid suikers die erin zitten. Over het algemeen bevat honingdauwhoning echter ongeveer 300-400 calorieën per 100 gram, wat vergelijkbaar is met andere soorten honing.

Wat zijn de toepassingen voor honingdauwhoning?

Honingdauwhoning heeft een donkere kleur en een intense smaak, en wordt vaak beschouwd als een delicatesse onder de honingsoorten. Het wordt vaak gebruikt als broodbeleg, als ingrediënt in dressings en marinades en in verschillende recepten voor zoete en hartige gerechten. Door de unieke smaak en eigenschappen van honingdauwhoning wordt het soms ook gebruikt als een natuurlijke zoetstof in koffie, thee en andere dranken.

Honingdauwhoning kopen

Honingdauwhoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

  • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
  • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
  • Hakhoning in bakjes van 140 gram
  • Royal Jelly in potjes van 40 ml
  • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
  • Raathoning in bakjes op gewicht
  • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Honingdauwhoning kopen

Geef een reactie