Korianderhoning

Korianderhoning

Wat is korianderhoning?

Korianderhoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die zich voeden met de nectar van korianderbloemen. Korianderhoning heeft een karakteristieke smaak en aroma die worden beïnvloed door de bloemen waarvan de nectar wordt verzameld. Het heeft een lichtgele kleur en een zachte, zoete smaak met subtiele hints van koriander.

Korianderhoning is een unieke en smaakvolle aanvulling op de honingcollectie en is het proberen waard voor iedereen die op zoek is naar nieuwe smaken.

Waar komt korianderhoning vandaan?

Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie die oorspronkelijk uit Zuid-Europa en West-Azië komt. Tegenwoordig wordt koriander echter over de hele wereld gekweekt, inclusief delen van Azië, Europa, Noord-Afrika en Amerika.

De korianderbloemen waar de bijen de nectar verzamelen, hebben een karakteristiek aroma en een licht kruidige smaak die worden overgedragen op de resulterende korianderhoning. Hoewel korianderhoning niet zo algemeen verkrijgbaar is als sommige andere soorten honing, wordt het geproduceerd in veel landen waar koriander wordt verbouwd en geoogst.

Enkele van de belangrijkste producenten van korianderhoning zijn landen in de Midden-Oosten, Azië en Noord-Afrika, zoals Marokko, Tunesië, India en Iran. Korianderhoning kan ook worden geproduceerd in andere delen van de wereld waar koriander wordt geteeld, zoals delen van Europa, Australië en Noord-Amerika.

Wat zijn de eigenschappen van korianderhoning?

Korianderhoning heeft verschillende eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten honing. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van korianderhoning:

 1. Smaak en aroma: Korianderhoning heeft een zoete, delicate en licht kruidige smaak met subtiele hints van koriander. Het heeft ook een karakteristiek aroma dat wordt beïnvloed door de bloemen waarvan de nectar wordt verzameld.
 2. Kleur: Korianderhoning heeft meestal een lichtgele tot amberkleurige tint.
 3. Voedingsstoffen: Korianderhoning is rijk aan antioxidanten, mineralen, enzymen en vitamines, zoals vitamine C en B-vitaminen.
 4. Antibacteriële eigenschappen: Korianderhoning heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van bepaalde bacteriën en infecties.
 5. Zeldzaamheid: Korianderhoning is niet zo algemeen verkrijgbaar als sommige andere soorten honing, wat het een zeldzame en gewilde honing maakt.

Korianderhoning is een unieke en smaakvolle honing die veelzijdig kan worden gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en recepten.

Wat is de calorische waarde van korianderhoning?

De calorische waarde van korianderhoning is vergelijkbaar met die van andere soorten honing. Over het algemeen bevat honing ongeveer 64 calorieën per eetlepel (15 gram). Dit betekent dat als we deze maatstaf toepassen op korianderhoning, het ongeveer dezelfde calorische waarde heeft.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat honing, inclusief korianderhoning, voornamelijk uit suiker bestaat, voornamelijk fructose en glucose, en daarom als een bron van snelle energie kan worden beschouwd. Mensen die een dieet met een beperkte hoeveelheid suiker volgen, moeten daarom hun inname van honing en andere zoetstoffen beperken en deze met mate consumeren.

Wat zijn de toepassingen voor korianderhoning?

Korianderhoning kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn unieke smaak, aroma en voedingsstoffen. Hier zijn enkele manieren waarop korianderhoning kan worden gebruikt:

 1. Als zoetstof: Korianderhoning kan worden gebruikt als alternatief voor suiker in thee, koffie en andere warme dranken. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof in desserts, gebak en andere bakrecepten.
 2. In marinades en dressings: Korianderhoning kan worden gebruikt als een ingrediënt in marinades en dressings voor vlees, vis, salades en groenten. Het kan een unieke smaak en aroma toevoegen aan uw gerechten.
 3. Als broodbeleg: Korianderhoning kan worden gesmeerd op brood, toast of crackers als een gezond alternatief voor jam of ander zoet broodbeleg.
 4. Als remedie voor hoest en keelpijn: Korianderhoning kan helpen bij de behandeling van hoest en keelpijn vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan worden geconsumeerd in warme dranken of worden toegevoegd aan thee of water met citroen.
 5. In cosmetica: Korianderhoning kan worden gebruikt in zelfgemaakte gezichtsmaskers en andere huidverzorgingsproducten vanwege de voedingsstoffen en antioxidanten die het bevat.

Korianderhoning is een veelzijdige honing die kan worden gebruikt in verschillende recepten en toepassingen. Het biedt niet alleen een unieke smaak en aroma, maar ook verschillende gezondheidsvoordelen en kan worden beschouwd als een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker.

Korianderhoning kopen

Korianderhoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Korianderhoning kopen

Geef een reactie