Fruithoning

Fruithoning

Wat is fruithoning?

Fruithoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die zich voeden met de nectar van fruitbloesems. Het is een mengsel van verschillende soorten fruitnectar, afhankelijk van de bloemen die op dat moment beschikbaar zijn voor de bijen om van te verzamelen. Fruithoning kan verschillende kleuren en smaken hebben, afhankelijk van de specifieke vruchtsoorten die door de bijen worden gebruikt.

In sommige gevallen wordt de term “fruithoning” ook gebruikt om honing te beschrijven die is gezoet met fruit of die is gearomatiseerd met fruitextracten. Dit is echter geen echte fruithoning, maar een honingproduct dat is verwerkt met fruit om een bepaalde smaak te creëren.

Waar komt fruithoning vandaan?

Fruithoning komt van bijen die nectar verzamelen van fruitbloesems. Dit kan afhankelijk zijn van het seizoen en de specifieke fruitbomen die in de buurt van de bijenstal staan. Fruitbomen waarvan de nectar kan worden verzameld zijn onder andere appelbomen, kersenbomen, perzikbomen, pruimenbomen en perenbomen. De bijen bezoeken de bloemen van deze bomen en verzamelen de nectar, die ze vervolgens meenemen naar de bijenkorf en daar omzetten in honing.

Fruithoning kan afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, afhankelijk van de beschikbaarheid van fruitbomen en de voorkeuren van de bijen. In sommige gevallen kunnen bijenkorven zelfs worden verplaatst om bij bepaalde soorten fruitbloesems te komen en zo honing met een specifieke fruitsmaak te produceren.

Eigenschappen van fruithoning

Fruithoning is een mengsel van nectar van verschillende fruitbomen en fruitstruiken. Het is daarom lastig om algemene eigenschappen te geven voor fruithoning, omdat de samenstelling afhankelijk is van de soorten fruitbomen en -struiken die in de omgeving van de bijenkorf groeien. Over het algemeen heeft fruithoning een fruitige en zoete smaak en kan het verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de soorten fruit die in de nectar zijn opgenomen.

Net als andere soorten honing heeft fruithoning antibacteriële eigenschappen en kan het verschillende gezondheidsvoordelen hebben, zoals het verlichten van keelpijn en hoest, het versterken van het immuunsysteem en het bieden van energie.

Wat is de calorische waarde van fruithoning?

De calorische waarde van fruithoning is vergelijkbaar met andere soorten honing en bedraagt gemiddeld ongeveer 320 kilocalorieën per 100 gram.

Wat zijn de toepassingen voor fruithoning?

Fruithoning kan op dezelfde manier worden gebruikt als andere soorten honing. Het kan worden gebruikt als zoetstof in thee, koffie, yoghurt, ontbijtgranen, smoothies en gebak. Fruithoning heeft een fruitige smaak en kan goed passen bij fruitsalades, fruitsappen en ijsjes. Vanwege de specifieke fruitsmaak kan het ook gebruikt worden om marinades en dressings op smaak te brengen.

Fruithoning kopen

Fruithoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

  • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
  • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
  • Hakhoning in bakjes van 140 gram
  • Royal Jelly in potjes van 40 ml
  • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
  • Raathoning in bakjes op gewicht
  • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Fruithoning kopen

Geef een reactie