Phaceliahoning

Phaceliahoning

Wat is phaceliahoning?

Phaceliahoning is een honingsoort die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de bloemen van de phacelia-plant. Phacelia is een plantensoort die behoort tot de ruwbladigenfamilie en bekend staat om zijn paarse bloemen. De plant wordt vaak gebruikt als groenbemester in de landbouw en wordt ook gekweekt als sierplant in tuinen vanwege zijn mooie bloemen.

Phaceliahoning heeft een licht zoete en fruitige smaak en een milde geur. De honing is over het algemeen licht van kleur, variërend van lichtgeel tot lichtbruin. Phaceliahoning is relatief dun en vloeibaar en kristalliseert meestal niet snel.

Waar komt phaceliahoning vandaan?

Phacelia is een eenjarige plantensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika, maar tegenwoordig op grote schaal wordt verbouwd in Europa, Azië en Australië.

Phacelia bloeit meestal in het voorjaar en de zomer, afhankelijk van het klimaat en de locatie. De bloemen produceren een overvloed aan nectar die door bijen wordt verzameld en omgezet in honing. Phaceliahoning is vooral populair in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar de plant veel wordt verbouwd en de honing als een bijzondere delicatesse wordt beschouwd.

Eigenschappen van phaceliahoning

Phaceliahoning heeft verschillende eigenschappen die het een unieke honingsoort maken. Hier zijn een aantal van de belangrijkste eigenschappen:

 1. Smaak: Phaceliahoning heeft een licht zoete en fruitige smaak met een subtiele bloemige ondertoon. De smaak is over het algemeen mild en niet te sterk.
 2. Kleur: Phaceliahoning is over het algemeen licht van kleur, variërend van lichtgeel tot lichtbruin, afhankelijk van de regio waar het wordt geproduceerd. De honing kan soms lichtgroen lijken vanwege de kleur van de phacelia-bloemen.
 3. Textuur: Phaceliahoning is relatief dun en vloeibaar en kristalliseert meestal niet snel. Het heeft een gladde textuur en kan gemakkelijk worden uitgespreid.
 4. Geur: Phaceliahoning heeft een milde geur die doet denken aan bloemen en lente.
 5. Gezonde eigenschappen: Phaceliahoning bevat verschillende antioxidanten en mineralen, zoals ijzer, calcium en kalium.

Wat is de calorische waarde van phaceliahoning?

De calorische waarde van phaceliahoning is vergelijkbaar met andere soorten honing. Het bevat ongeveer 320-330 calorieën per 100 gram. De calorische waarde kan echter iets variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie, de bodemgesteldheid, het klimaat en de productiemethode.

Ondanks het hoge caloriegehalte is phaceliahoning een goede bron van energie en kan het een gezonder alternatief zijn voor geraffineerde suikers omdat het ook andere voedingsstoffen bevat zoals antioxidanten, mineralen en vitamines. Het is echter nog steeds belangrijk om te onthouden dat honing nog steeds suiker bevat en in matige hoeveelheden geconsumeerd moet worden als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Wat zijn de toepassingen voor phaceliahoning?

Phaceliahoning is een veelzijdige honing die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hier zijn enkele toepassingen voor phaceliahoning:

 1. Als zoetstof: Phaceliahoning kan worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof in thee, koffie, smoothies en andere dranken.
 2. In de keuken: Phaceliahoning kan worden gebruikt als ingrediënt in diverse gerechten, zoals saladedressings, marinades en sauzen. Het kan ook worden gebruikt om desserts en gebak te zoeten.
 3. Gezondheidsvoordelen: Phaceliahoning wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het kan worden gebruikt om de keel te kalmeren bij verkoudheid en hoest, en om het immuunsysteem te versterken.
 4. Als huidverzorging: Phaceliahoning kan worden gebruikt als een natuurlijk ingrediënt in gezichtsmaskers en andere huidverzorgingsproducten vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.
 5. Als haarmasker: Phaceliahoning kan worden gebruikt als een natuurlijk ingrediënt in haarmaskers om het haar te voeden en de hoofdhuid te kalmeren.

Phaceliahoning kopen

Phaceliahoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Phaceliahoning kopen

Geef een reactie