Beeffet Logo

Rauwe honing

Rauwe honing

Wat is rauwe honing?

Rauwe honing wordt rechtstreeks uit de bijenkorf gehaald zonder dat er iets aan verhitting of filtering wordt gedaan. Daarom bevat het nog steeds alle natuurlijke enzymen, pollen en propolis die van nature in honing voorkomen. Dit maakt rauwe honing gezonder dan bewerkte honing.

Natuurlijke, onbewerkte honing is geweldig omdat het vol zit met voedingsstoffen zoals enzymen, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen maken honing niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Bovendien heeft onbewerkte honing een rijke, complexe smaak die veel lekkerder is dan bewerkte honing.

Bewerkte honing wordt meestal verhit om het vloeibaarder te maken en te filteren om onzuiverheden te verwijderen. Dit kan echter de textuur en smaak van de honing veranderen en sommige gezonde voedingsstoffen kunnen verloren gaan.

Maar weet je, rauwe honing is niet geschikt voor baby’s jonger dan 1 jaar omdat het botulisme kan veroorzaken. Dit is een zeldzame, maar ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie die in honing kan voorkomen. En als je allergisch bent voor bijensteken, moet je voorzichtig zijn bij het consumeren van honing, inclusief rauwe honing.

Dus, als je op zoek bent naar de beste kwaliteit honing, kies dan voor onbewerkte honing die niet is gepasteuriseerd of gefilterd. Je kunt deze honing herkennen aan zijn dikkere textuur en troebele uiterlijk. Onbewerkte honing is misschien iets duurder dan bewerkte honing, maar het is zeker de moeite waard om in je dieet op te nemen als je gezond wilt blijven en van de rijke, complexe smaak van honing wilt genieten.

Geef een reactie