Honing en suikerziekte of diabetes

Honing en suikerziekte of diabetes

Hoe zit het met honing en suikerziekte of diabetes

Er is veel gesproken over de relatie tussen honing en suikerziekte (diabetes), dus het is begrijpelijk dat je op zoek bent naar de waarheid. Hier zijn een paar feiten die je kunnen helpen.

Honing staat bekend als een zoetstof met een lagere glycemische index dan suiker. Dit betekent dat het langzamer in je bloedbaan wordt opgenomen en minder snel een grote piek in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dit kan voordelig zijn voor mensen met diabetes, omdat een hoge bloedsuikerspiegel gevaarlijk kan zijn.

Maar hoewel honing een gezonder alternatief kan zijn voor geraffineerde suiker, is het nog steeds een bron van koolhydraten en suiker. Als je diabetes hebt, is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten en suiker die je eet te beperken. Een teveel aan koolhydraten en suiker kan leiden tot hogere bloedsuikerspiegels.

Bovendien kan het eten van te veel honing het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhogen. Dus als je al diabetes hebt, is het het beste om honing in kleine hoeveelheden te consumeren en ervoor te zorgen dat het past in je algehele dieetplan.

Kortom, honing kan een gezonder alternatief zijn voor geraffineerde suiker vanwege de lagere glycemische index, maar het is nog steeds een bron van koolhydraten en suiker. Als je diabetes hebt, is het belangrijk om te onthouden dat je de hoeveelheid suiker die je consumeert moet beperken en het beste advies krijgt van een arts of een diëtist over hoe honing past in jouw dieet.

Honing en suikerziekte of diabetes kopen

Honing en suikerziekte of diabetes kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

  • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
  • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
  • Hakhoning in bakjes van 140 gram
  • Royal Jelly in potjes van 40 ml
  • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
  • Raathoning in bakjes op gewicht
  • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Honing en suikerziekte of diabetes kopen

Eén reactie

Geef een reactie