Blauwebeshoning

Blauwebeshoning

Wat is blauwebeshoning?

Blauwebeshoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van blauwe bosbessen (Vaccinium corymbosum). Blauwebessen zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen, en deze eigenschappen kunnen worden overgedragen op de honing die door de bijen wordt geproduceerd.

Blauwebeshoning heeft meestal een donkerdere kleur en een dikkere consistentie dan andere soorten honing vanwege de hoge concentratie antioxidanten en mineralen in de nectar van de blauwe bessen. De smaak van blauwebeshoning kan variëren afhankelijk van de specifieke locatie en omstandigheden waarin de bijen hun nectar verzamelen, maar het heeft over het algemeen een fruitige, zoete smaak met een lichte zuurheid.

Blauwebeshoning is een zeldzame en vaak duurdere soort honing vanwege de specifieke locaties waar het wordt geproduceerd en de beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn. Het is echter populair vanwege de unieke smaak en gezondheidsvoordelen.

Waar komt blauwebeshoning vandaan?

De bosbesplant (Vaccinium corymbosum) is inheems in Noord-Amerika en wordt commercieel geteeld in verschillende regio’s van de Verenigde Staten en Canada, evenals in andere delen van de wereld zoals Europa en Australië.

De productie van blauwebeshoning vindt meestal plaats in gebieden waar de blauwe bosbesplant in overvloed voorkomt, zoals in de noordelijke staten van de VS, waaronder Maine, Michigan en Wisconsin, en in sommige delen van Canada.

Net als andere soorten honing wordt blauwebeshoning geproduceerd door honingbijen die nectar verzamelen van bloemen. De nectar wordt door de bijen naar hun korf gebracht, waar het wordt omgezet in honing door enzymen die door de bijen worden afgescheiden en door het verdampingsproces dat plaatsvindt in de bijenkorf. Nadat de honing is gerijpt, kan deze worden geoogst en verwerkt tot blauwebeshoning.

Eigenschappen van blauwebeshoning

Blauwebeshoning heeft verschillende eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten honing. Hier zijn een paar kenmerken van blauwebeshoning:

 1. Donkere kleur: Blauwebeshoning heeft meestal een donkerdere kleur dan andere soorten honing vanwege de hoge concentratie antioxidanten en mineralen in de nectar van de blauwe bessen.
 2. Dikke consistentie: De nectar van de blauwe bessen is dikker dan de nectar van veel andere bloemen, waardoor blauwebeshoning een dikkere consistentie heeft dan sommige andere soorten honing.
 3. Fruitige smaak: Blauwebeshoning heeft over het algemeen een fruitige, zoete smaak met een lichte zuurheid. De smaak kan variëren afhankelijk van de specifieke locatie en omstandigheden waarin de bijen hun nectar verzamelen.
 4. Rijk aan antioxidanten: Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten, en deze eigenschappen kunnen worden overgedragen op de honing die door de bijen wordt geproduceerd. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel blauwebeshoning veel gezondheidsvoordelen biedt, het nog steeds een vorm van suiker is en in gematigde hoeveelheden moet worden geconsumeerd.

Wat is de calorische waarde van blauwebeshoning?

De calorische waarde van blauwebeshoning is vergelijkbaar met die van andere soorten honing en andere vormen van suiker. Een eetlepel (21 gram) blauwebeshoning bevat ongeveer 60 calorieën.

Hoewel blauwebeshoning iets hoger kan zijn in antioxidanten en andere voedingsstoffen dan sommige andere soorten honing, moet het nog steeds met mate worden geconsumeerd vanwege de hoge hoeveelheid suiker. Overmatige consumptie van suiker kan bijdragen aan een reeks gezondheidsproblemen, zoals gewichtstoename, tandbederf en diabetes.

Wat zijn de toepassingen voor blauwebeshoning?

Blauwebeshoning kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn unieke smaak en gezondheidsvoordelen. Hier zijn een paar toepassingen van blauwebeshoning:

 1. Zoetstof: Blauwebeshoning kan worden gebruikt als zoetstof in thee, koffie, smoothies en andere dranken. Het kan ook worden gebruikt om gebak, ontbijtgranen, yoghurt en andere voedingsmiddelen te zoeten.
 2. Bakken: Blauwebeshoning kan worden gebruikt in bakrecepten zoals cakes, koekjes en brood om een ​​subtiele fruitige smaak toe te voegen.
 3. Dressings en marinades: Blauwebeshoning kan worden gebruikt om dressings en marinades te maken voor salades, gegrild vlees en vis.
 4. Gezonde keuze: Blauwebeshoning kan worden gebruikt als een gezondere keuze dan geraffineerde suikers in recepten.
 5. Gezondheidsvoordelen: Blauwebeshoning wordt geprezen om zijn antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt soms gebruikt als een natuurlijke remedie voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals maagzweren en keelpijn. Het kan ook gunstig zijn voor het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Blauwebeshoning kopen

Blauwebeshoning kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

 • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
 • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
 • Hakhoning in bakjes van 140 gram
 • Royal Jelly in potjes van 40 ml
 • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
 • Raathoning in bakjes op gewicht
 • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Blauwebeshoning kopen

Geef een reactie