Bewerkte honing

Bewerkte honing

Wat is bewerkte honing?

Bewerkte honing is honing die is verwerkt om het langer houdbaar te maken of om het een andere smaak, textuur of kleur te geven. Er zijn verschillende methoden om honing te bewerken, en sommige van deze methoden kunnen de voedingswaarde van de honing verminderen.

Een van de meest voorkomende manieren om honing te bewerken is door het te pasteuriseren. Bij pasteurisatie wordt de honing verwarmd tot een hoge temperatuur om eventuele bacteriën en gisten te doden en om de honing vloeibaarder te maken. Het nadeel van pasteurisatie is dat het de enzymen en sommige van de voedingsstoffen in de honing kan vernietigen.

Een andere methode om honing te bewerken is door het te filteren. Bij filtering wordt de honing door een fijne zeef of doek geperst om eventuele onzuiverheden te verwijderen, zoals bijenwas, bijenresten, stuifmeelkorrels en kleine stukjes bijenwas. Hoewel filtering de honing een helderdere en gladdere textuur kan geven, kan het ook sommige van de natuurlijke antioxidanten en enzymen uit de honing verwijderen.

Het is ook goed om te weten dat sommige bewerkte honing additieven kunnen bevatten die niet zo gezond zijn. Suiker, glucosestroop en conserveermiddelen zijn bijvoorbeeld vaak te vinden in bewerkte honing. Deze toevoegingen kunnen de voedingswaarde van de honing verminderen en kunnen ook negatieve effecten hebben op je gezondheid.

Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit honing, kies dan voor onbewerkte honing of rauwe honing die niet is gepasteuriseerd of gefilterd. Deze honing heeft nog steeds alle natuurlijke enzymen, antioxidanten en voedingsstoffen en heeft een rijkere, meer complexe smaak.

Bewerkte honing kopen

Bewerkte honing kunt u eenvoudige en snel kopen via onze webshop. Daar hebben wij een ruim assortiment aan honingproducten meestal gewoon op voorraad.

 

  • Honing is verkrijgbaar in potjes van 50, 250, 350 en 450 gram.
  • Bijenpollen in handige bakes van 150 gram
  • Hakhoning in bakjes van 140 gram
  • Royal Jelly in potjes van 40 ml
  • Propolis Tinctuur in flesjes van 30 ml
  • Raathoning in bakjes op gewicht
  • Honingazijn in flesjes van 250ml

 

Via de volgende link kunt u online Bewerkte honing kopen

Eén reactie

Geef een reactie